Het netwerk van DTP Zaken

DTP Zaken beschikt over een zeer uitgebreid netwerk van vakkundige professionals op alle denkbare gerelateerde vakgebieden, zoals bijvoorbeeld illustratoren, fotografen, tekstschrijvers, marketeers, projectmanagers, et cetera.

Zoek op deze site

Blog

Afbeeldingen in word

Het komt steeds minder vaak voor dan vroeger, maar soms krijg je als DTP-er of grafisch vormgever nog wel eens ‘Word’-bestanden aangeleverd van waaruit je de afbeeldingen moet gebruiken. Voorheen kopiëerde je deze afbeeldingen in ‘Word’ en plakte je ze in Photoshop. Een andere mogelijkheid tegenwoordig is het direct plakken in Indesign. Het grootste nadeel hiervan is het feit dat het beeld dan geen zelfstandig fysiek bestand is, maar wordt ingesloten in Indesign. Je kunt het dan dus niet bewerken in Photoshop (tenzij je het kopieert en vervolgens weer plakt in Photoshop) en je ziet niet wat de effectieve resolutie is bij je koppelingsinfo in Indesign.

 

Lang leve .docx
De beste manier om de afbeeldingen uit ‘Word’ te gebruiken is via de .docx extensie. De ‘X’ in deze uitgang staat voor XML(Extensible Markup Language), een opmaaktaal. Verander deze uitgang van .docx naar .zip, dubbelklik op het .zip-bestand en je ziet dat er een mappenstructuur ontstaat. Open vervolgens de map ‘word’ en daarna de map ‘media’. In deze map staan alle gebruikte afbeeldingen in de originele resolutie. Gebruik de X-factor!

Voor het beste resultaat ontvangt de DTP-er / grafisch vormgever uiteraard zelfstandige hoge resolutie bestanden.

Comments are closed.