Het netwerk van DTP Zaken

DTP Zaken beschikt over een zeer uitgebreid netwerk van vakkundige professionals op alle denkbare gerelateerde vakgebieden, zoals bijvoorbeeld illustratoren, fotografen, tekstschrijvers, marketeers, projectmanagers, et cetera.

Zoek op deze site

Blog

Layar: Augmented Reality

Naast de bekende QR code, die gebruikt wordt om digitale interactie aan drukwerk toe te voegen, duikt tegenwoordig steeds vaker ‘Layar’ op.


Wat is Layar?
Layar (ontwikkeld door een Nederlands bedrijf gevestigd in Amsterdam en opgericht in 2009) is een systeem waarmee je drukwerk levend kunt maken. Het is gebaseerd op Augmented Reality-technologie.
Augmented Reality (in het Nederlands ‘Toegevoegde realiteit’) is een vakgebied dat zich hoofdzakelijk bezighoudt met het zo realistisch mogelijk toevoegen van computergemaakte beelden aan rechtstreekse, reële beelden. In plaats van informatie af te beelden op klassieke en geïsoleerde beeldschermen, wordt de data geprojecteerd in het gezichtsveld van de gebruiker.


Dit kan met een smartphone of tablet. Wanneer het Layar symbool op een pagina staat is deze verrijkt met een extra dimensie. Je kunt met deze gratis applicatie (app voor Android of iOS) filmpjes, videoclips of fotoseries bekijken, muziek luisteren, een website bezoeken of iets anders ontdekken.

Een Layar pagina is te herkennen aan het Layar-logo.


Hoe werkt Layar?
Download de gratis app van Layar in de Appstore, Android market of op de site van www.layar.com.
Open de app en richt de camera van smartphone of tablet op de pagina met het Layar-logo. De app moet op ‘scan’ staan. In het midden van het beeld staat een kader met ‘Tap to view’. Tap hierop en de pagina wordt gescand. Er komen een of meerdere icoontjes in beeld waar u op kunt ‘tappen’. Zo komt u vanzelf bij het bijbehorende bestand.


Wellicht kan DTP Zaken u van extra interactie voorzien?
Neem voor meer informatie contact met ons op.

Comments are closed.