Het netwerk van DTP Zaken

DTP Zaken beschikt over een zeer uitgebreid netwerk van vakkundige professionals op alle denkbare gerelateerde vakgebieden, zoals bijvoorbeeld illustratoren, fotografen, tekstschrijvers, marketeers, projectmanagers, et cetera.

Zoek op deze site

Blog

Snel toepassen (Quick Apply) Indesign

Wanneer je echt snel wilt werken in Indesign zul je het meeste werk niet met de muis, maar via het toetsenbord moeten laten verlopen. Het ‘Snel toepassen’-palet (Quick Apply) is dan een extra tool om nog sneller te werken.


Door middel van de toetscombinatie command/control + return wordt het paneel opgeroepen, maar je kunt het ook terugvinden onder ‘Bewerken’ (Edit).
Wil je bijvoorbeeld snel een alineastijl op je tekst toepassen klik dan command/control + return en tik vervolgens de beginletters van de gewenste stijl. Klik vervolgens op deze stijl en je zult zien dat die op je tekst wordt toegepast. Het ‘Snel toepassen’-palet verdwijnt en toets command/control + return om een volgende snelle bewerking uit te voeren.


Met Snel toepassen kunt u naast stijlen ook menuopdrachten, scripts, variabelen en de meeste andere opdrachten uit het dialoogvenster Sneltoetsen opzoeken en toepassen.

Comments are closed.