Het netwerk van DTP Zaken

DTP Zaken beschikt over een zeer uitgebreid netwerk van vakkundige professionals op alle denkbare gerelateerde vakgebieden, zoals bijvoorbeeld illustratoren, fotografen, tekstschrijvers, marketeers, projectmanagers, et cetera.

Zoek op deze site

Blog

Speciale tekens op een mac

‘Welke toetscombinatie was dat ook alweer?’ Na jarenlange ervaring zijn bijna alle toetscombinaties voor speciale tekens mij wel bekend. Toch kent iedereen bijna wel een moment waarop je het even niet meer weet. In zo’n geval kun je in de finder onder ‘Wijzig’ onderaan ‘Speciale tekens’ selecteren.


Hier vind je niet alleen alle latijnse tekens, maar ook pictogrammen, valutasymbolen, pijlen, emoticons en meer. Je hebt hier ook de mogelijkheid om bepaalde tekens als favoriet toe te voegen. Ook is er de mogelijkheid om een zoekopdracht in te geven.


Sinds Lion (OS X 10.7) kun je ook een toets ingedrukt houden om het gewenste speciale teken te krijgen. Dit werkt net als op een iPad of iPhone. Wil je bijvoorbeeld een ‘è’ of ‘ê’ maken dan houd je gewoon de ‘e’ ingedrukt en selecteer je de juiste letter.

Comments are closed.